روستای کوپچ نیک شهر

شهرستان نیک شهر، بخش لاشار، لاشار جنوبی

معرفی روستای کوپچ نیک شهر

کوپچ واقع در سیستان و بلوچستان شهرستان لاشار و در بخش لاشار جنوبی واقع شده است. اینجا روستایی سرسبز با آب‌وهوای معتدل کوهستانی و اقلیم زیبا است. اغلب نیروی جوان و تحصیل‌کرده روستا در دهستان و شهرهای مجاور جهت امرار و معاش شاغل هستند.

پیشینه تاریخی

پیشینه تاریخی روستای کوپچ تاریخ و گذشته هر روستایی حقایق خاصی را در مورد آن سکونتگاه در گذر تاریخ به نمایش می‌گذارد. روستاها بر حسب تصادف به وجود نیامده‌اند، بلکه در شکل‌گیری آنها ساختار اقتصادی، اجتماعی و سیاسی تاثیرگذار بوده است.

بر خلاف اذعان بعضی‌ها که بر این باورند روستاها به صورت خودبه‌خودی به وجود آمده‌اند، باید گفت نه تنها آن‌ها به صورت تصادفی به وجود نیامده‌اند، بلکه در پیدایش آن‌ها عوامل متعددی به صورت ارگانیک تاثیرگذار بوده که بسته به میزان اهمیت هر یک از این عوامل، نقش آن‌ها در طی دوره‌های مختلف دستخوش تغییر و تحول قرار گرفته است. همین عوامل تاثیرگذار در روستا، گذشته و تاریخ ویژه‌ای را در مورد آن روستا در متن خود دارد.

روستای کوپچ بنابر اظهار نظر پژوهشگران و علاقه‌مندان به مباحث تاریخی مردم کوپچ شاخه‌ای از طوایف کوچ که بعدا قفس وقفچ و نهایتا به کوپچ تغییر نام داده است، چنانچه این نظریه درست باشد، قدمت این روستا به پیش از اسلام بر می‌گردد، اما شواهدی مانند قبرستان جنگ مغول و قنات کهن گیشراتی و نخل‌های سر به آسمان این باور را در سطح منطقه به مرحله تایید رسانیده که کوپچ یکی از قدیمی‌ترین آبادی‌های لاشارزمین است.

این منطقه معتدل و نسبتا اقلیم خوش آب‌وهوایی است. در این منطقه اغلب درخت خرما آن هم نوع مرغوب مضافتی به عمل می‌آید و میوه‌هایی از نوع درخت سیب، انگور، پرتقال، هلو، لیمو ترش و لیمو شیرین، ترنج و ... به عمل می‌آید.

سفره زیر زمینی غنی از آبی دارد حتی با بارندگی های کم باز هم آبش کم نشده است.

وجه تسمیه

نام روستا مخفف کوه و پیچ است، یعنی دور تا دور این دهستان را کوه‌ها محصور کرده‌اند. این دهستان همچون نگینی در میان کوه‌ها واقع شده و در واقع منطقه کوهستانی است.

جاذبه‌های طبیعی

این دهستان با چشم‌اندازهای زیبا و کوهستانی و باغات و نخل‌های زیبا این منطقه را جذاب کرده است و جلوه‌های طبیعی کوه‌های دور و اطرافش از جمله کوه پیزوهک و کوه کلاتکینک منظره زیبایی از روستا را بر بالای این کوه به نمایش می‌گذارد. خانه‌های خشت و گلی اغلب تخریب و جایشان را به خانه‌های مدرن داده است.

 

 

سوزن‌دوزی؛ هنر دست بانوان کوپچ

 

سوزن‌دوزی عبارت است از کارهای دست‌دوزی که تنها با مدد از دستانی توانا و فکر خلاق هنرمندان برعرصه‌ی یک پارچه جاودان می‌گردد. سوزن‌دوزی را می‌توان عصاره‌ی درددل‌های زنانه و بازتاب خاطرات تلخ و شیرین قومی در طول تاریخ برشمرد که خود آمیزه‌ی ذهنی‌ از آهنگ و ریتم حرکت دست‌ها شده است  و منجر به پدید آمدن آثاری جاندار و جاودانه برتاروپودی سردو بی روح می‌شود.

 

 

گردآوری جاسم بلوچی

 1  نفر از کاربران در تکمیل این مطلب همراه ما بودند.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که در مورد این جاذبه نظر می دهد: